(VIDEO) Eminescu si Creanga in cinematografele din Olanda (Un bulgare de huma, de Nicolae Margineanu)

un bulgare de huma Filmul ‘‘Un bulgare de huma’’ realizat de Nicolae Margineanu va rula in cinematografe din Haga si Amsterdam, in cadrul proiectului Curriculum Vitae: Portrete de scriitori, derulat de reteaua EUNIC in Olanda, in luna martie 2011.

Proiectul se inscrie in Saptamana nationala a cartii din Olanda. intre 17-23 martie 2011, la cinematograful Filmhuis din Haga, respectiv intre 24-26 martie 2011, la cinematograful Ketelhuis din Amsterdam, vor fi proiectate filme cu subtitrare in limba engleza, despre renumiti poeti si scriitori europeni.


Institutul Cultural Roman , cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ambasadei Romaniei la Haga, sustine prezenta in festival a peliculei Un bulgare de huma, realizata de Nicolae Margineanu in 1989, anul centenarului mortii lui Mihai Eminescu, a muzei sale Veronica Micle si a « Badiei Creanga ». Filmul a fost transpus pe pelicula de 35 mm si a fost subtitrat in limba engleza de catre CNC, special pentru acest festival.

Povestea lui Ion Creanga, scriitorul care a reusit sa impresioneze generatii de-a randul cu basmele si povestirile sale( …) Este un omagiu pe care il aducem cu intarziere implinirii a 100 de ani de la moartea lui Ion Creanga, Mihai Eminescu si Veronica Micle" (Nicolae Margineanu) – informeaza agentia RomBel.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.