In aceste zile se desfasoara Conferinta Crestinilor din Orientul Mijlociu – Volos, Grecia iunie 2011

conferinta CMB Volos grecia 2011 Situatia instabila cu care se confrunta crestinii din Orientul Mijlociu reprezinta un subiect-cheie pentru membrii Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Acest lucru este evidentiat in cadrul unei conferinte a crestinilor din Orientul Mijlociu, care are loc in aceasta perioada in Volos, Grecia, 20-22 iunie 2011, potrivit unui comunicat de presa de ultima ora.

Odata cu diminuarea prezentei crestinilor in regiune, avertiza Comitetul Central intr-o declaratie in luna februarie, “convivialitatea populatiei de diferite confesiuni, culturi, civilizatii, care este si un semn al iubirii lui Dumnezeu pentru intreaga omenire, va fi pusa in pericol”.

Conferinta din Grecia exploreaza aceasta problema, dintr-o perspectiva teologica, ecumenica, culturala si politica, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.