Vaticanul a creat o comisie de ancheta privind Medjugorje

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Vaticanul a creat o comisie de ancheta privind Medjugorje

Vaticanul a anuntat miercuri, 17 martie 2010, crearea unei comisii internationale de ancheta pe tema controversatului loc de pelerinaj din Medjugorje, in sudul Bosniei-Hertegovina, scena mai multor “aparitii catolice misterioase”.


Comisia, prezidata de cardinalul Camillo Ruini, a fost stabilita de catre Congregatia pentru Doctrina Credintei, conform declaratiilor facute de Vatican. Compusa in principal din "cardinali, episcopi si experti, acesta va functiona intr-o maniera rezervata” si va prezenta concluziile sale congregatiei.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi a spus reporterilor ca acest organism "de investigare si studiu" numara "douazeci" de persoane.

El a mai mentionat ca fenomenele au fost studiate de o comisie diocezana, care a sesizat Comisia Episcopala din tara, inca din epoca Iugolaviei. Dar, aceasta entitate politica nu mai exista, si nu exista "inca nicio concluzie cu privire la aparitiile supranaturale", a remarcat Pr. Lombardi, citat de AFP, iar "episcopii din Bosnia-Hertegovina sunt trimisi la Congregatia pentru Doctrina Credintei".

Comisia "va decide ea insasi orice eventuala comunicare” cu privire la munca sa, si va "lucra, probabil, foarte discret asupra acestei delicate probleme".

Multi catolici cred ca Fecioara Maria a aparut inaintea a sase copii, pe o colina din Medjugorje, in data de 21 iunie 1981, si ca aparitiile continua. Satul a devenit un important loc de pelerinaj.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.