Contributiile membrilor, motiv de ingrijorare a Federatiei Luterane Mondiale

comunitatea luteranaContributiile membrilor, motiv de ingrijorare a Federatiei Luterane Mondiale

Membrii Federatiei Mondiale Luterane si-au exprimat in data de 10 iunie 2011 ingrijorarea, cu privire la probleme de buget, in cadrul Reuniunii Consiliului Federatiei Mondiale Luterane de la Geneva.
Factorii, precum criza financiara globala, scaderea euro si a dolarului in raport cu francul elvetian, si scaderea taxelor de membru, sporesc ingrijorarea privind situatia financiara a organizatiei – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Reducerea contributiilor din partea membrilor din emisfera sudica a fost si ea un alt subiect de discutie. Unele biserici din sud nu isi platesc taxele, ceea ce duce la crearea de tensiuni cu membrii din nord.

Contributiile statelor s-au diminuat cu 9% in ultimii doi ani, ajungand la trei milioane de dolari, desi acest lucru se datoreaza, in parte, cursului valutar dezavantajos – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.