SONDAJ: Este Islamul compatibil cu viata societatii franceze? Dar catolicismul si iudaismul?

sediul redactiei leparisien

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
54% dintre francezi considera ca practica Islamului este compatibila cu viata lor sociala

54% dintre francezi considera ca practica Islamului este compatibila cu viata sociala din Franta, comparativ cu 82% care apreciaza in mod similar…


…religia catolica si 72% iudaismul, se afirma intr-un sondaj publicat joi, 10 decembrie 2009, in Le Parisien.

sediul redactiei leparisien

Conform acestui studiu, realizat de Institutul CSA pe un esantion reprezentativ de 1001 adulti, 14% dintre respondenti considera ca practica Islamului este "pe deplin conforma" cu viata sociala din Franta, 40% "destul de potrivita”, in timp ce 19% considera ca este "destul de nepotrivita", iar 21% cred ca nu este "deloc compatibila”. 6% s-au declarat indecisi.

Prin comparatie, practica religiei catolice este considerata "in deplina concordanta" cu viata sociala din Franta de 32% dintre respondenti, si "destul de compatibila" de 50% dintre ei. in contrast, 8% dintre respondenti cred ca "mai degraba nu este compatibila" si 6%, "total incompatibila" cu viata sociala din Franta. 4% sunt indecisi.

in ceea ce priveste religia evreiasca, 20% dintre respondenti considera ca este "pe deplin conforma" cu viata sociala din Franta si 52% "oarecum compatibila". 11% considera ca este "destul de nepotrivita", iar 10% "total incompatibila”. 7% au fost indecisi.

Sondajul a fost efectuat telefonic, in perioada 2-3 decembrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.