CANADA UIMESTE O LUME INTREAGA: “spunem nu – avortului” si “spunem da – adevaratei definitii a casatoriei

CANADA UIMESTE O LUME INTREAGA: 75% dintre canadieni recunosc ca “avortul este imoral”, si sustin “cu tarie, adevarata definitie a casatoriei”
Lacasuri Ortodoxe: din Ottawa
Un nou sondaj la nivel national, efectuat in Canada, a demonstrat ca marea majoritate a canadienilor imbratiseaza din ce in ce mai mult valorile conservatoare, opunandu-se avortului si sprijinind definitia adevarata a casatoriei.


Sondajul Harris-Decima a fost comandat de Manning Center Barometer – un serviciu canadian de studiu anual asupra atitudinii fata de valorile si politicile (in general) atribuite conservatorilor – parte a Manning Centre for Building Democracy.

Sondajul a fost efectuat de Allan Gregg, din partea Harris – Decima, si de Dr. Andre Turcotte, din partea ?colii Universitare de Jurnalism si Comunicare Carleton, folosind metoda intervievarii prin telefon a 1000 de persoane canadiene adulte, in perioada 1-10 februarie 2010.

Sondajul a remarcat ca majoritatea canadienilor agreeaza in mod puternic valorile traditionale si conservatoare ale suprematiei familiei, ale definitiei casatoriei, reclamand totodata imoralitatea avortului.

"Conform rezultatelor sondajului", se arata intr-un comunicat de presa emis de Manning Center:
– 89% dintre respondenti "afirma cu tarie ca nimic nu este mai important decat familia";
– 67% recunosc “intr-un mod ferm, casatoria, ca relatie definita intre un barbat si o femeie";
– 60% sustin “cu tarie, ca avortul "este o greseala din punct de vedere moral”.

"Ceea ce este cel mai surprinzator”, se arata in comunicatul de presa, “este ca aceste rezultate conservatoare sunt deja in centrul politicii", a spus profesorul Turcotte.

Mary-Ellen Douglas, coordonatorul national al organizatiilor pro-life Campaigns Life Coalition, a declarat pentru LifeSiteNews ca rezultatele acestui sondaj sunt "minunate".

"Este ceea ce stiam dintotdeauna. Oamenii nu vor avortul in Canada, si noi ii sustinem in acest sens".

Oricum, a mai spus aceasta, rezultatul "este raspunsul la rugaciunile noastre".

"Acum este momentul ca aceasta tara sa se intoarca acolo unde a fost odata, si sa incepem sa ne pese tuturor de copiii nostri nenascuti".

"Stanga pare sa fie un loc foarte singuratic, de acum, in Canada", a mai adaugat, la randul sau, si Turcotte.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.