Biserica Ortodoxa a Cehiei si Slovaciei are o noua resedinta pentru Primatul sau, daruita de Fundatia Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk

catedrala ortodoxa Praga Biserica Ortodoxa a Cehiei si Slovaciei a achizitionat o noua resedinta pentru primatul sau, Arhiepiscopul de Praga, gratie sustinerii financiare a Patriarhiei Moscovei.

Suma necesara achizitionarii noii resedinte, inlocuind-o pe cea veche a carei inchiriere a expirat si nu poate fi reinnoita, a fost acordata de catre Fundatia Sfantul Grigorie Teologul, fondata de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Relatiilor Externe.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu


Arhiepiscopul Christopher de Praga, Primat al Bisericii Ortodoxe din Cehia si Slovacia, a trimis o scrisoare Patriarhului Moscovei, Chiril, multumindu-i pentru sprijinul Bisericii Ruse.

"Grija Voastra parinteasca pentru biserica noastra locala arata tuturor ca Biserica Ortodoxa Rusa – biserica noastra mama – are grija de copiii ei", scrie Episcopul Christopher.

"intr-un moment dificil al istoriei noastre, ne-ati acordat un ajutor de nepretuit".

Episcopul Christopher, de asemenea, a mai multumit printr-o scrisoare separata, Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.