Festivalul de metal “Hellfest”, atacat de asociatiile catolice

Lacasuri Ortodoxe: din Nantes
Festivalul de metal "Hellfest", atacat de asociatiile catolice

Confederatia asociatiilor familiale catolice (CNAFC) a cerut joi, 10 iunie 2010, instantei, sa interzica accesul minorilor din Nantes, la cel mai mare festival de hard-rock frantuzesc in aer liber, Hellfest, in Clisson (Loire-Atlantique), potrivit organizatorilor.


"Ei s-au referit la ceea ce spun versurile cantecelor, cand au cerut interzicerea accesului minorilor", a declarat pentru AFP Barbaud Benjamin, director al festivalului care se deschide pe 18 iunie, pentru trei zile.

intr-o declaratie, CNFAC considera ca anumite texte ar putea "incita la ura rasiala, injurii rasiale, sau ca pot provoca sinucideri".

Decizia finala a instantei va fi facuta publica pe 14 iunie 2010.

Barbaud a spus ca este obisnuit cu astfel de atacuri, dar a recunoscut, totusi, ca nu “trebuie sa fie nimeni prea ingrijorat”. "Este adevarat ca muzica rock e provocatoare si intotdeauna a socat". Ca dovada a deschiderii sale, festivalul a invitat doi preoti pentru o dezbatere publica in ziua de sambata, "unul care asculta heavy metal" si altul "anti-Hellfest", a argumentat el.

"Noi nu vrem sa-i bagam pe toti catolicii intr-o aceeasi oala", a mai spus acesta, desi "am inteles ca unii oameni sunt socati de artisti”.

A cincea editie a acestui festival este marcata de venirea trupei americane Kiss, printre cei 115 invitati.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.