publicat în: Arhivă

Nivelul inalt al mortalitatii in Rusia, similar celui din Africa Centrala, se datoreaza alcoolismului masiv

Lacasuri Ortodoxe: din New York

Numarul populatiei Federatiei Ruse s-a redus din 1993 pana in prezent cu 6,6 milioane de oameni, iar, potrivit prevederilor ONU, pana in anul 2025 populatia Rusiei va scadea cu inca 11 milioane de oameni.


Agentia Associated Press nota ca, potrivit datelor ONU, nivelul inalt al mortalitatii in Rusia este similar celui din Africa Centrala. Potrivit specialistilor acest fapt este provocat de cresterea lenta a economiei, dar, in special, din cauza alcoolismului masiv inregistrat in randul cetatenilor rusi. Din cauza alcoolismului in Rusia, in prezent, durata medie a vietii la barbati s-a redus pana la 60 de ani.

Specialistii din cadrul ONU mentioneaza ca din cauza alcoolismului rusii sufera foarte des de boli cardiace si de ficat si, totodata, este ridicat procentul cazurilor de sinucidere.

Astfel, potrivit specialistilor ONU, Rusia, in pofida numarului mare de imigranti, risca sa se confrunte cu o lipsa a bratelor de munca, fapt ce va reduce si mai mult cresterea economica a Federatiei Ruse.

in 1950 potrivit cercetarilor efectuate de ONU, Federatia Rusa a ocupat locul patru in lume dupa numarul populatiei, in 2007 – al zecelea loc, dand prioritate unor tari ca Nigeria si Bangladej, iar in 2050 Rusia s-ar putea sa ajunga pe locul al 15-lea, cedand astfel si in fata Vietnamului.