Madonna a declarat astazi ca este o adepta spirituala a Kabbalei

Lacasuri Ortodoxe: din IERUSALIM, 31 iulie 2009

Madonna a declarat astazi ca este o adepta spirituala a Kabbalei

Regina muzicii pop, Madonna, a declarat astazi, vineri 31 iulie 2009, ca din punct de vedere spiritual ea este o adepta a Kabbal-ei, un mare curent mistic iudaic – conform unui articol publicat intr-un ziar israelian de larga circulatie, inaintea unui turneu in Israel, programat in septembrie.


Madonna a recunoscut ca traia sentimentul ca ceva „ii lipseste in propria sa viata", dincolo de inaltimea carierei sale artistice, atunci cand "calatorea pe tot globul, prezentand spectacole care umpleau stadioanele cele mai mari din lume”.

"Am ramas insarcinata cu fiica mea, cu paisprezece ani in urma si mi-am dat seama ca mi-am petrecut toata viata fara sa ma gandesc ca brusc as putea deveni atat de responsabila”, a spus aceasta ziarului Yediot Aharonot.

"Am fost crescuta conform traditiei catolice iar tatal meu a fost foarte evlavios, dar eu nu am putut gasi raspunsuri la intrebarile pe care le aveam, cu privire la sensul vietii si la suferinta oamenilor", a mai declarat ea.

Aceasta cautare a spiritualitatii a condus-o spre yoga, budism, taoism, descoperind Arta Razboiului (tratat chinezesc din secolul XVI), credinta sanscrita, incheind cu Kabbala care, conform acesteia, i-a raspuns la problemele existentiale.

Madonna si-a luat prenumele evreiesc Esther in anul 2004, cand a trait o perioada mistica dedicata Kabbalei, in Israel.

Din punct de vedere al iudaismului ortodox, aceasta abordare s-a apropiat de sacrilegiu.

Ea nu este, de fapt, convertita la iudaism si, chiar daca ar fi facut-o, traditia i-ar fi refuzat dreptul de a studia Kabbala, care se acorda numai barbatilor casatoriti, cu varsta mai mare de 40 de ani, cu conditia sa fi studiat mai intai Talmudul (conform legilor religioase ale iudaismului).

Kabbala, avand in centru textul Cartii Zohar ( "Splendoarea" – in ebraica), a fost cunoscuta in secolul XIII prin amploarea pe care o luase in Spania, insa e marcata de reputatia de a pierde mintile celor care incearca sa-i descopere misterele, "mai ales daca nu au o formare prealabila".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.