Polonia, Franta si Germania sustin pozitia lui Barack Obama privind Orientul Mijlociu. Israelul si Palestina, 2 state cu granitele trasate in 1967

Radoslaw SikorskiLacasuri Ortodoxe: din Bydgoszcz, Polonia

Polonia, Franta si Germania sustin pozitia presedintelui Barack Obama privind conflictele din Orientul Mijlociu, a declarat vineri seful diplomatiei poloneze, Radoslaw Sikorski, dupa o intalnire cu omologii sai francezi si germani.

“Sustinem mesajul curajos al presedintelui Statelor Unite, Barack Obama, cu privire la necesitatea unor masuri urgente pentru rezolvarea conflictului din Orientul Mijlociu”, a declarat Sikorski la o conferinta de presa comuna cu Westerwelle si Alain Juppé, tinuta in urma unei intalniri la Bydgoszcz, in nord-vestul Poloniei, in urma cu cateva minute, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Barack Obama a facut ceea ce Europa l-a sfatuit sa faca. Acum, din moment ce face acest lucru, ne ne ramane decat sa exprimam sprijinul nostru”, a spus ministrul polonez.

“Ne bazam pe solutia a doua state. Nu exista nicio alternativa la solutia celor doua state, obtinuta prin negocieri”, a declarat la randul sau Westerwelle, mentionand ca Germania se pronunta in sensul recunoasterii frontierelor din 1967.

Seful diplomatiei franceze a spus, pe de alta parte, ca a descoperit in discursul lui Obama “mesajul pe care Franta il da de mai multe saptamani popoarelor arabe, si anume sustinerea miscarilor de eliberare a acestora”.

“Aceasta miscare numita primavara araba este o oportunitate”, a declarat Juppe.

Obama s-a pronuntat pentru prima data, joi, 19 mai 2011, pentru un stat palestinian bazat pe frontierele din 1967, intr-un discurs legat de Orientul Mijlociu, tinut la Departamentul de Stat din Washington.

“Frontierele Israelului si Palestinei trebuie sa se bazeze pe liniile din 1967, cu unele schimbari de comun acord intre cele doua state, incat sa se stabileasca granite sigure si recunoscute de ambele state”, a mai spus Obama.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.