Presedintele Yemenului inseala asteptarile mediatorului din Golf

manifestatie anti-regim in sanaa yemenLacasuri Ortodoxe: din Sanaa, Yemen

Mediatorul din Golf, Abdellatif Zayani, nu a reusit miercuri, 18 mai 2011, sa obtina semnatura pe planul de schimbare a puterii din Yemen, in ciuda interventiei Statelor Unite pe langa presedintele Ali Abdallah Saleh.

Zayani a parasit Sanaa in mijlocul serii, potrivit agentiei de stiri oficiale Saba, desi negocierile de ultima ora sugerau ca semnarea acordului de incetare a crizei, dezvoltat de monarhiile din Golf, va fi iminent.

Semnarea acordului “va avea loc astazi,” spusese in dupa-amiaza zilei, un consilier al sefului statului, Ahmed Al-Soufi, la televiziunea Al-Arabiya, “fiind un progres important” in cadrul negocierilor.

“Dar presedintele Saleh, in cele din urma, a refuzat sa semneze”, a declarat pentru AFP un oficial.

Planul include formarea de catre opozitie a unui guvern de reconciliere si demisia, o luna mai tarziu, a presedintelui, in schimbul imunitatii sefului statului si a familiei, apoi alegeri prezidentiale in termen de 60 de zile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.