Organizatiile religioase sunt chemate sa se implice in asimilarea refugiatilor din Nepal

refugiati din Butan in NepalOrganizatiile religioase, chemate sa se implice in asimilarea refugiatilor din Nepal

Dupa doua decenii de desfasurare a unui proiect destinat refugiatilor din Nepal, care a devenit “cel mai mare program de asimilare a refugiatilor, al Natiunilor Unite, agentiile religioase si organizatii filantropice sunt asteptate si ele sa se implice intr-un mod mai amplu in acest proiect, pana in 2015, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Aproximativ 95.000 de refugiati din Bhutan, dintre cei 108.000, incep sa-si paraseasca taberele din estul Nepalului, pornind catre o noua viata, in opt tari occidentale.

In aceasta idee, Federatia Mondiala Luterana din Nepal, un program al Departamentului Federatiei Mondiale Luterane; Caritas Nepal, o ramura implicata in viata sociala a Bisericii Romano-Catolice din Nepal; si alte cinci organisme non-profit, au fost chemate in mod special sa se implice in asimilarea refugiatilor ramasi inca in aceasta tara, mai informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.