CINE VREA LICEU FARA DUMNEZEU

Mihaela Guna (foto Adevarul) UN MEMBRU AL COMISIEI PREZIDENTIALE PENTRU ANALIZA SI ELABORAREA POLITICILOR DIN DOMENIILE EDUCATIEI SI CERCETARII DORESTE CA, LA LICEU, RELIGIA SA FIE SCOASA DIN TRUNCHIUL COMUN

In „Gardianul” din data de 21 august 2009 a aparut un articol sub titlul „Razboi religios In scoli. Patriarhia doreste ca statul laic sa faca educatie bisericeasca In orele de studiu”, din care transpar intentiile Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din Romania, condusa de prof. univ. Mircea Miclea.


Miercuri, 20 august 2009, d-l Miclea declarase pentru agentia MEDIAFAX ca, potrivit proiectului sau, disciplina religie este obligatorie In Invatamantul primar si gimnazial, inclusiv In clasa a IX-a.: "Pentru clasele de liceu nu am specificat daca aceasta disciplina este In trunchiul comun sau In aria curriculara, la decizia scolii. Nu am specificat pentru ca nu ne-am hotarat. Locul disciplinei religie urma sa fie stabilit ulterior", a mai spus profesorul Miclea. Intrebat daca absenta religiei din planurile cadru de liceu poate fi interpretata ca ar fi fost exclusa, profesorul Miclea a spus ca se poate interpreta si asa. "Se poate interpreta si asa, dar eu am spus ca urma sa stabilim unde va fi plasata aceasta disciplina", a completat Miclea.

Joi, 21 august 2009, D-na Mihaela Guna, care este directorul Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti, dar si membru al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din Romania, a afirmat ca: “Ne-am dori ca religia sa fie scoasa din trunchiul comun si sa ramana un obiect de studiu optional In cadrul liceului, elevii fiind cei care aleg daca vor sau nu sa studieze aceasta materie”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.