(VIDEO) Radu Mazare: “Nu am stat in viata mea langa un om atat de plin de evlavie!” –  IPS Teodosie, in seara zilei de 22 august 2009, la Antena 3 – emisiunea Q&A

ips teodosie la antena 3 - alessandra stoicescu qa

Emisiunea Q&A (Alessandra Stoicescu), din seara zilei de 22 august 2009, l-a avut ca invitat pe Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Legaturi prin telefon:


PETRICA RACHITA – jurnalist "Romania Libera",

FLORIAN BICHIR – jurnalist "Libertatea": "Chiar la dumneavoastra am aparut la Antena 3, in ziua in care a inceput scandalul, in 5 mai 2009, cand colegii mei de la Romania Libera au publicat articolul. Eu m-am aratat atunci destul de inflamat si raman inflamat pentru ca articolul In sine purta titlul: Cat costa Duhul Sfant In Romania si, la fel ca mine, ganditi-va ca 15.000 de preoti din Romania s-au simtit jigniti pentru ca asta Inseamna simonie sau ca 15.000 de preoti si-au cumparat cumva harul preotiei, deci atacul mi s-a parut adus Intregii Biserici; aici nu e vorba doar de Presfintitul.
(Filmul) Nu dovedeste absolut nimic; si eu am vazut tot filmul si ma bucur ca fostul meu si actualul coleg de la Romania Libera, Petrica Rachita, a spus ca nu au mers mai departe. Practic ei nu au demonstrat nimic, mie nu mi se pare nimic. Altceva este revoltator, si va spun cu titlu de exclusivitate ca am vorbit cu o Inalta personalitate a Bisericii si aceasta Imi spunea: ,,Domne’ chiar daca ar fi luat bani, sa presupunem ca ar fi luat bani, dar nu i-a luat niciodata era vorba de un cadou care Il ducea colateral, ce poti sa-i ceri unui om care a Increstinat Dobrogea, a facut 22 de manastiri.

(…) In primul rand el trebuia judecat, daca era, de forul superior, de Sfantul Sinod si de Patriarhul Romaniei, ca de asta vorbim la urma urmei, pentru ca astea sunt legile In Romania; nu acum, un Inalt cleric ajunge acolo sa fie ca toti borfasii, la Parchet; va spun ca In statutul de organizare avem articolul 14, litera b, ori Sinodul n-a dat nimic; eu vreau sa Intreb: Procurorii In ce baza Il ancheteaza? El e calugar, nu are nicio avere, nu s-a demonstrat nimic; dati-mi voie sa va citesc pentru ce era chemat la DNA: Abuz In serviciu. Pai procurorul ce sa spuna? Domne’ ti-ai facut meseria de episcop sau nu? ?tie regulile Bisericii? Mi se pare aberant. Auziti! DNA-ul a ajuns sa se priceapa si la lucrurile astea, adica se substituie DNA-ul, Sinodului."

RADU MAZARE – primar Constanta: "Il cunosc foarte bine si il apreciez enorm. Am sa va relatez in 2 cuvinte un singur aspect: am fost anul trecut cu Inaltpreasfintia Sa intr-un perilplu de 24 de ore, cand ducea Braul Maicii Domnului inapoi in Grecia, pe Muntele Athos. 24 de ore nu a inchis un ochi si a tinut caseta cu Sfintele Odoare in bratele domniei sale in avion, in autobuz, in autocar si pe vapor, nu a inchis un ochi. Eu n-am stat in viata mea alaturi de un om atat de plin de evlavie cum l-am vazut atunci pe Inaltpreasfintia Sa. Nu numai ca nu a inchis un ochi: nici nu a mancat!"

Redam aici inregistrarea acestei emisuni, pentru cei ce nu au putut sa o urmareasca in direct:

ips teodosie la antena 3 - alessandra stoicescu qa

Transcriere text (AleX Rotariu – Lacasuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.