Radio Dobrogea se receptioneaza de acum… si prin telefonul mobil, oriunde in tara

De astazi, Radio Dobrogea la o calitate superioara: mai aproape, mai accesibil, mai bine…

In ultimul timp ascultatorii Radio Dobrogea si abonatii Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe s-au obisnuit cu surprizele de ordin tehnic sau cu alinierea la ultimele standarde web.

Cu toate acestea insa, noul pas pregatit de Directorul Radio Dobrogea, pr Eugen Tanasescu, reuseste sa surprinda ascultatorul:


"De astazi, vom lansa un nou program, prin care am urmarit sa adaptam functiile postului de Radio al Arhiepiscopiei Tomisului, pe care il conduc, la noile cerinte ale publicului. Trebuie deci sa multumim Bunului Dumnezeu pentru aceasta noua performanta." – preciza in urma cu cateva ore pr. Eugen Tanasescu, pentru Lacasuri Ortodoxe, amintind ca totul s-a facut cu binecuvantarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Calitatea stream-ului audio s-a Imbunata?it considerabil…
"Noul stream este In format Mp3 – 96 kbps (Stereo), si este chiar certificat Fraunhofer IIS, Coding Technology si Thomson – un avantaj, pentru cunoscatori – fiind compatibil cu majoritatea playerelor audio existente. Asa incat, din acest moment, practic ascultatorul are o gama extrem de larga de optiuni: Winamp, Windows Media Player, VLC, I-Tunes etc.".

In plus, conform noii caracteristici – adaugam noi – pentru a putea asculta postul de radio, este necesara o conexiune minimala la Internet de numai… 12 KBytes/sec, ceea ce constituie un adevarat avantaj pentru cei ce dispun de resurse reduse de Internet.

Iar programul poate fi ascultat si pe… un simplu telefon

"Da, intr-adevar, un avantaj evident este ca stream-ul audio poate fi ascultat de acum si pe telefoanele mobile cu conexiune la Internet, care sunt capabile de decodare Mp3" – incheie pr. Eugen Tanasescu.

Prin urmare, incepand de astazi, 18 februarie 2010, postul Radio Dobrogea poate fi considerat un post cu o acoperire mult mai larga, prin programul audio live streaming, pus de noi… la dispozitia telefonului Dvs.

Radio Dobrogea reuseste sa faca astfel Inca un pas spre accesibilitatea Cuvantului Domnului, prin tehnologia moderna – un parteneriat media Lacasuri Ortodoxe 2010.

© autor Alex_Daniel Rotariu – publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.