Comunicat de presa de la Manastirea “Petru Voda” – in legatura cu vizita neasteptata a falsului arhiereu Onufrie (Olivian) Pop Bindiu

In legatura cu vizita neasteptata a falsului arhiereu Onufrie (Olivian) Pop Bindiu, "fost calugar care a apartinut B.O.R.", exclus din monahism datorita unor abateri canonice grave, suntem Indatorati de a da comunicatul de mai jos.


La Manastirea Petru Voda acest personaj nu a fost primit oficial, ci doar ca pe un simplu oaspete caruia, datorita vestimentatiei arhieresti, i s-a permis doar sa se Inchine In biserica si In sfantul altar: nu a slujit si nici nu a avut vreo comuniune liturgica cu noi.

In ceea ce priveste hirotonia ierodiaconului Iustinian Costin In treapta preotiei, In data de 15 martie 2009, In Italia, precizam ca cel In cauza nu este de metanie din Manastirea Petru Voda, nu a fost calugarit aici, si nici recomandat pentru hirotonie In diacon si preot.

In prezent nu se afla In manastirea noastra, nu face parte din obste, ci doar a trecut si a ramas temporar pana la clarificarea statutului sau canonic. (Staret – Arhim. Iustin Parvu) Manastirea "Petru Voda"


Subiectul la care se face referire a fost tratat pe larg, aici:

http://www.lacasuriortodoxe.over-blog.com/article-31423736.html

http://claudiudevreme.blogspot.com/

http://duhovnicesc.forumer.ro/stiri-f3/vizita-la-petru-voda-t189.htm#1940

http://onufrie.wordpress.com/biografie/

http://www.codrosu.ro/preotul-homosexual-dimitrie-bica-acum-este-avondios-de-como-episcop-in-italia/


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.