Legaturi/Obiecte in relatie si context – un nou eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Legaturi / Obiecte in relatie si context
26 mai – 12 iunie, Sala Irina Nicolau
Muzeul National al Taranului Roman

Joi, 26 mai, la ora 18.00, va invitam la facut legaturi, asociatii, conexiuni. Propunem o expozitie in care timp de saisprezece zile tu, vizitatorule, esti personajul principal! De tine depinde ce obiecte alegi sa asociezi si sa expui impreuna pentru a crea o poveste. Pentru asta am scos din depozitele muzeului obiecte mai mult sau mai putin conventionale, obiecte puse in context istoric. Care din ele sunt sau nu ale taranului roman este o alta intrebare, si ea demna de raspuns. Important este ca noi ne-am intors depozitele si arhivele pe dos si am cotrobait prin ele, astfel incat sa scoatem lucruri demne de pus in legaturi neasteptate unele cu altele. Unele obiecte au fost aduse in muzeu acum mai bine de o suta de ani, au participat la expozitii nationale, altele vin de peste mari si tari sau de pe raftul de bibelouri al unui unchi din Galati. Pentru Lacasuri Ortodoxe: Curator Gabriela Nicolescu


Obiectele vor avea atasate numere care va trimit la o poveste scrisa la sertar. Le-am ales pe cele sugestive vizual. Depinde de fiecare in parte ce fel de legaturi face si la ce fel de taran (roman sau nu) se gandeste. Exercitiul de imaginatie si relatie este pentru toti!
Va asteptam cu mic, cu mare.

Pentru Lacasuri Ortodoxe: Curator Gabriela Nicolescu

Parteneri media: Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, 24-FUN, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Observator cultural, Cultura, HotNews, WebPR, Port.ro, LiterNet, Calendar evenimente, www.modernism.ro, OnlineGallery, ArtClue, www.comunicatedepresa.ro.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.