publicat în: Arhivă

“Mihai Pop – Vreau si eu sa fiu revizuit” – Clubul Filantropia la Carturesti – in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Mihai Pop - Vreau si eu sa fiu revizuit

Clubul Filantropia / 17 decembrie, la Carturesti MTR

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi etc., iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii si de aprige dezbateri.

in libraria Carturesti MTR (LA NUIELE), incepand din 2009, mensualmente se produc lansari – dezbateri de carte etno-socio-psiho-demo-…

©Redactare: Carmen-Ana Ionun parteneriat media Lacasuri Ortodoxe 2010.


Vineri, 17 decembrie, de la ora 19.00, va propunem sa vorbim despre cartea Mihai Pop – Vreau si eu sa fiu revizuit – Publicistica din anii 1937-1940, Antologie de Zoltán Rostás, aparuta de curand la Editura Paideia.

Mihai Pop - Vreau si eu sa fiu revizuit

Invitati:
Zoltán Rostás – sociolog
Vintila Mihailescu – antropolog
Mihai Coman – antropolog

Moderator:
?erban Anghelescu – etnolog

Avem de-a face aici cu o serie intreaga de enigme (cum, de altfel, intreaga scoala gustiana e plina de enigme!). De ce oare nu a pomenit Mihai Pop de publicistica sa din anii ’30? De ce a publicat sub pseudonim? Daca nu a mai vrut sa se vorbeasca despre aceasta productie, de ce si-a mai dezvaluit pseudonimul autorului dictionarului? Dar, ceea ce mi se pare cel mai curios: odata aparuta informatia, cum de nu s-a gasit nici un discipol al profesorului care sa fi publicat si/sau comentat aceste texte? Mai ales ca Mihai Pop, chiar daca nu a vorbit despre ele, nici nu le-a renegat.

Partener: Carturesti MTR

Parteneri media: Lacasuri Ortodoxe, 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, Observator cultural, Cultura, onlinegallery.ro, modernism.ro, ArtClue, www.comunicatedepresa.ro.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010