Un vicar apostolic catolic a fost ucis

Lacasuri Ortodoxe: din Ankara – Turcia
Un vicar apostolic catolic a fost ucis in Turcia, cu un cutit

Monseniorul Luigi Padovese, vicar apostolic al Anatoliei si presedinte al Conferintei Episcopale turce (TCE), a fost ucis joi, 3 iunie 2010, fiind atacat cu un cutit, in locuinta sa din zona Iskenderun, sudul Turciei, a raportat Agentia de stiri Anatolia.


Agentia a declarat ca preotul catolic italian, in varsta de 63 de ani, a fost atacat cu un cutit, de un barbat, in gradina casei sale de vara din Karaagac, statiune balneara aflata la marginea Iskenderun.

Acesta a murit in timp ce era transportat la spital, a declarat Anatolia, citata de AFP.

Potrivit canalului de stiri NTV, atacatorul episcopului de Padovese, a fost chiar soferul sau si a murit in drum spre spital. Canalul TV a difuzat imagini cu corpul neinsufletit, acoperit cu o patura, si transportat in spital pe o targa.

Nici biroul sau, nici autoritatile regionale de politie nu au comentat aceste informatii, imediat dupa producerea crimei.

Crestinii religiosi fac obiectul deselor atacuri, in Turcia, o tara musulmana care aspira sa adere la Uniunea Europeana.

in data de 2 iunie 2006, un preot catolic, tot italian, Andrea Santoro, in varsta de 61 de ani, a fost impuscat in orasul Trabzon (nord-est, pe Marea Neagra).

Criminalul de atunci, un tanar turc, a primit o sentita de 19 ani de inchisoare.

In acest moment, informatia poate fi citita doar pe Lacasuri Ortodoxe!

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.