Papa Benedict al XVI-lea a ajuns in Cipru, pentru o vizita de 3 zile

Lacasuri Ortodoxe: din Paphos (Cipru)
Papa Benedict al XVI-lea a ajuns in Cipru, pentru o vizita de 3 zile

Papa Benedict al XVI-lea a sosit in aceasta dupa-amiaza, vineri, 4 iunie 2010, la Paphos, in sudul Ciprului, intr-o prima vizita a sa intr-o tara predominant ortodoxa, dar si intr-o prima vizita a unui Papa in insula mediteraneana, unde va petrece 3 zile, a precizat un jurnalist al France Presse.


Vizita sa este umbrita de crima ce a avut loc joi, cand capul Bisericii Catolice din Turcia, monseniorul Luigi Padovese, a fost ucis de catre soferul acestuia, un turc de 26 de ani.

De asemenea, vizita vine la doar cateva zile dupa atac israelian impotriva unei flotile de ajutorare Gaza, in urma caruia au fost ucise noua persoane, in ziua de luni, 31 mai 2010.

Papa Benedict al XVI-lea, in varsta de 83 de ani, va binecuvanta un maslin plantat pe aeroport in orasul de coasta Paphos, unde a aterizat in vederea participarii la o “celebrare ecumenica" in biserica Agia Kyriaki Chrysopolitissa.

Vizita papala a atras critici din partea unor oficiali ai comunitatii ortodoxe a insulei, care au fost chemati la ordine (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)de seful Bisericii Ortodoxe a Ciprului, Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.