Al 4-lea crestin ucis in Irak, in ultimele 4 zile

Lacasuri Ortodoxe: din Mosul (Irak – AFP)
Al 4-lea crestin ucis in Irak, in ultimele 4 zile

Corpul unui crestin a fost descoperit miercuri dimineata intr-o zona din sud a Mosulului, in nordul Irakului, reprezentand cea de-a 4-a victima a crimelor indreptate impotriva membrilor acestei comunitati, incepand din aceasta duminica (14 februarie 2010), a raportat politia.


"O unitate a politiei a descoperit cadavrul lui George Wissam, in varsta de 20 de ani, pe o strada din Wadi Al-Ain, un cartier la sud de acest oras situat la 350 km nord de Bagdad, a spus un ofiter de politie sub conditia anonimatului.

Al 4-lea crestin ucis in Irak, in ultimele 4 zile

Tinarul "disparuse dis-de-dimineata, in timp ce calatorea inspre Mosul Al-Jadida (vestul orasului), la o scoala de formare a cadrelor didactice. Trupul sau era perforat de ai multe glonate", a mai spus el.

Acesta este cel de-al 4-lea crestin ucis, de duminica si pana astazi, in randul acestei comunitati din oras, veche de 2.000 de ani, cu mult inainte de cucerirea musulmana.

Marti, in cartierul Al-Arabi, situat in nordul Mosul, un strain a deschis focul dintr-o masina, asupra a doi studenti crestini, a mai spus politia catre AFP, citata de La Croix. Unul dintre ei a fost ucis, iar celalalt grav ranit.

Al 4-lea crestin ucis in Irak, in ultimele 4 zile

Luni, la Sahaba, un cartier vestic al orasului, persoane neidentificate au tras asupra magazinului de zarzavaturi al unui crestin, ucigandu-l, potrivit politiei (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5/2010).

Duminica, un negustor de kebbé, a fost si el impuscat in afara casei sale, in Mosulul de Est (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5/2010).

Aceste crime au exasperat comunitatea crestina din Mosul, care a denuntat lipsa de actiune a serviciilor de securitate, criminalii reusind sa scape de fiecare data.

© Alex_Daniel Rotariu – publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.