Un nou act de vandalism la Moscheea din Obernai (Bas-Rhin)

Lacasuri Ortodoxe: din Strasbourg
Un nou act de vandalism la moscheea din Obernai (Bas-Rhin)

Mai multe persoane necunoscute au deteriorat in noaptea de vineri spre sambata (12-13 februarie 2010) semiluna de metal aflata pe cupola Moscheii din Obernai (Bas-Rhin), un act de vandalism care nu pare sa aiba legatura, aparent, "cu actiunile de tip islamofob", conform unor prime aprecieri ale politiei.


Patru tineri, de douazeci de ani, s-au urcat pe acoperisul cladirii si au rasucit semiluna de metal in propriul ei suport – simbol al Islamului – a spus politia.

Alertata de catre un vecin, politia s-a prezentat la fata locului, insa tinerii au fugit. A fost deschisa o ancheta.

"Actiunea reflecta mai degraba un grad ridicat de imaturitate decat o atitudine islamofoba”, conform concluziilor preliminare ale politiei, informeaza France Press.

La randul sau, Consiliul Francez al Musulmanilor (CFCM) a reactionat "impotriva acestui nou act de provocare si de ura irationala", print-o declaratie.

Moscheea Obernai, inaugurata in ianuarie 2009, mai suferise deja o degradare. in septembrie 2008, inainte de inaugurarea sa, fereastra mare a salii de rugaciune a fost sparta cu o bucata de gresie, iar semiluna de pe acoperis a fost rupta.

©Carmen_Ana Ion / publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.