Seful unui grup extremist sunnit, ucis in Pakistan

Lacasuri Ortodoxe: din Multan (Pakistan), 17 august 2009
Liderul grupului sunnit extremist, Sipah-e-Sahaba din Pakistan – interzis incepand cu anul 2002, intrucat fusese implicat in mod regulat in violente savarsite impotriva minoritarilor shiiti – a fost ucis in dimineata acestei zile, luni 17 august 2009, de catre un o persoana care, la randul ei, a fost si ea ucisa, a anuntat politia.


Ali Sher Haideri, pe care partizanii sai il descriau ca friind “doctor – in religie musulmana”, a fost atacat de o persoana care a deschis focul asupra acestuia, la Pir Jo Goth in provincia Sindh din sudul Pakistanului. Unul dintre angajatii acestuia a murit si el, in schimbul de focuri, agresorul fiind ucis de o garda Haideri, a spus catre AFP Pir Muhammad Shah, un inalt al politiei locale.

Anchetatorul considera ca criminalul, care a fost "identificat", a actionat in cadrul unui "conflict" personal.

Sipah e Sahaba, un grup integrist din ramura suunita a islamului, majoritar in Pakistan, a fost interzis in 2002, dupa ce a fost implicat in numeroase atacuri ucigase, in special in randul comunitatii shiite.

Shiitii sunt doar 20% dintre cei aproximativ 168 de milioane de oameni din Pakistan. Peste 4.000 de persoane au fost ucise in urma a 80 de ani de violente intre sunniti si shiiti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.