Adventistii vor sa atace Moldova la CEDO

Lacasuri Ortodoxe: din Republica Moldova
Reprezentantii cultului adventist intentioneaza sa atace Republica Moldova la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), in urma interzicerii de catre Curtea Suprema de Justitie a unei manifestatii care urma sa fie organizata in apropierea Catedralei Nasterea Domnului.


Reprezentantii Primariei Municipiului Chisinau s-au adresat instantei cu o cerere prin care au cerut schimbarea locului manifestatiei din Piata Marii Adunari Nationale la „Teatrul Verde” din Valea Morilor. Reprezentantii cultului adventist au refuzat aceasta propunere, preferand sa organizeze actiunea lor la sediul acestei institutii, aflat in apropierea Garii de Sud.

Solicitat de presa sa comenteze intentia adventistilor de a ataca Republica Moldova la CEDO, primarul general al municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, a declarat ca Primaria capitalei a solicitat instantei de judecata schimbarea locului evenimentului organizat de adventisti pentru a evita declansarea unor actiuni violente.

„Am luat act de declaratia „Bisericii Adventiste” si a fost emisa dispozitia prin care ei urmau sa-si desfasoare activitatea in Piata Marii Adunari Nationale (PMAN). Apoi a venit un demers – protest de la Mitropolia Moldovei cu vreo 200 de plangeri individuale, rezultand ca exista riscul sa aiba loc violente in PMAN. Conform legii, noi nu avem dreptul sa ne pronuntam. Primaria ia act de intentia unor organizatori. in cazul in care exista plangeri din partea altor organizatii sau exista temei ca pot avea loc violente, noi suntem obligati sa ne adresam instantei de judecata. Ceea ce am si facut. Ne-am adresat instantei de judecata si i-am adus la cunostinta ca exista riscul sa aiba loc violente in PMAN”.

Reamintim ca intentia reprezentantilor cultului adventist de a organiza o manifestatie in Piata Marii Adunari Nationale, la 15 august, in preajma Catedralei ortodoxe „Nasterea Domnului” a nemultumit credinciosii ortodocsi din Chisinau, pentru in aceasta zi la catedrala au loc slujbe religioase. Ei au cerut sa fie schimbat locul desfasurarii actiunii. Adventistii au tratat cu refuz aceasta propunere.

Octavian RACU (membru in grupul Lacasuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.