Crestinele din Londra se roaga pentru salvarea a doua iraniene musulmane care au trecut la crestinism

Crestinele care s-au adunat in preajma Ambasadei Iranului din Londra, sunt foarte preocupate de situatia in care se afla cele doua femei din Iran care au trecut la crestinism si care inainte de asta au fost musulmane.


Mariam Rostampur de 27 de ani si Marzie Amirzade de 30 de ani, au fost arestate la 5 martie de catre serviciile secrete iraniene, fiindu-le confiscate Bibliile. Femeile au fost transportate la inchisoarea Evin din Teheran, unde sunt tinute pana acum fara a li se inainta invinuirile.

in cadrul procesului care a avut loc la 9 august, femeile au refuzat sa se lepede de credinta si au fost transportate inapoi la inchisoare.

Femeile nu au savarsit nimic din ce ar contraveni legilor iraniene sau internationale. Sanatatea lor se inrautateste ingrijorator din cauza conditiilor proaste din inchisoare si a lipsei lucrurilor de stricta necesitate.

De mentionat ca cei care renunta la islam in Iran, sunt arestati, retinuti sau li se incalca drepturile in multe alte moduri.

In acest an, in Iran au fost arestati foarte multi oameni care au trecut la Crestinism. Avand in vedere aceasta situatie, crestinii din intreaga lume, cheama autoritatile iraniene sa elibereze imediat aceste doua femei nevinovate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.