Actualizarea Statutului de Organizare si Functionare al CAR in eparhii

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane ne informeaza:

Intrucat Statutul de organizare si functionare al Caselor de Ajutor Reciproc de la eparhii a fost aprobat de catre Sfantul Sinod In urma cu cateva decenii, pe ordinea de zi a viitoarei sedinte sinodale va fi inclusa problema actualizarii acestui statut.

Ca atare, este necesar ca toate eparhiile Patriarhiei Romane sa actioneze In comuniune si solidaritate, astfel Incat sa se exprime unitatea bisericeasca si atunci cand este necesara Innoirea unor prevederi din vechiul Statut.


Principiul functionarii Caselor de Ajutor Reciproc este acela al ajutorarii salariatilor unei institutii, iar nu obtinerea unui profit material.

Daca Biserica doreste sa ajute populatia saraca ea trebuie sa o faca si prin promovarea Intrajutorarii In interiorul ei, cu atat mai mult cu cat exista foarte multe familii de preoti sarace, In special In mediul rural, iar salariile personalului clerical si neclerical sunt foarte modeste, Intrucat sprijinul financiar primit de la bugetul de stat este foarte mic, informeaza Agentia de Stiri oficiala a Patriarhiei Romane, Basilica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.