Un preot catolic argentinian, destituit pentru sprijinirea casatoriei gay

Nicolas Alessio Lacasuri Ortodoxe: din Buenos Aires
Un preot argentinian de 53 de ani, care a sprijinit legalizarea casatoriilor intre homosexuali in tara sa, Nicolas Alessio, a anuntat luni ca a fost depus din functie de catre un tribunal religios din Cordoba (la 700 km nord de Buenos Aires).


Nicolas Alessio "M-au condamnat si m-au expulzat pentru ca gandeam altfel", a declarat Nicolas Alessio. Acesta a mentionat ca a fost sanctionat de catre "acea Biserica, despre care se stie ca nu si-a mustrat nici chiar preotii pedofili", condamnati pentru molestarea copiilor.

El a mai spus ca ierarhia catolica argentiniana nu l-a sanctionat pe preotul Christian von Wernich, condamnat la inchisoare in 2007, pe viata, pentru crime impotriva umanitatii in timpul dictaturii (1976-1983), care a lasat in urma 30.000 de morti si disparuti, conform organizatiilor aparatoare ale drepturilor omului.

Nicolas Alessio sprijina casatoria gay, fiind implicat intr-un proces canonic, acum incheiat si fara precedent, in Cordoba.

in Argentina, o tara in care catolicismul este ultramajoritar, ierarhia catolica s-a opus legii privind casatoria gay, in cele din urma aprobata in iulie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.