Saturday 31 october 2009

IN MEMORIAM: Plangem astazi impreuna cu cei care-l regreta (PF PARINTE PATRIARH DANIEL)

UN HARNIC SLUJITOR AL DOMNULUI S-A MUTAT IN ODIHNA SFIN?ILOR


SocialTwist Tell-a-Friend

Obstea Indoliata a Manastirii Brancoveanu conduce astazi la mormant sicriul cu trupul cuviosului parinte Arhimandrit Teofil Paraian, dupa ce sufletul lui s-a mutat la Domnul, purtat de Ingeri, pentru a primi rasplata cuvenita vrednicilor lucratori care s-au ostenit In Via Domnului sau In ogorul mantuirii.

Plangem astazi Impreuna cu cei care-l regreta pe osarduitorul slujitor al Bisericii, pe cel ce a raspuns chemarii lui Hristos Inca din tinerete: ,,Vino dupa Mine si vei fi pescar de oameni”…

In obstea Manastirii Brancoveanu, care a trecut adesea prin Incercari si necazuri, monahul Teofil a devenit dupa cum i se talcuieste si numele iubitor de Dumnezeu, dar si iubit de El. Aici a cunoscut cuviosi parinti rugatori si luptatori, despre care a vorbit multimilor In multe din cuvantarile sale, dar si pe marii mitropoliti carturari Nicolae Balan, Nicolae Colan si Antonie Plamadeala.

Cautat si ascultat de credinciosi doritori de Indrumare spirituala, cuvantul sau a fost primit ca fiind al unui duhovnic Intelept, facator de pace si purtator de bucurie.
Desi nu putea privi cu ochii trupesti frumusetile Creatiei si chipurile semenilor, Parintele Teofil a primit de la Dumnezeu darul discernamantului duhovnicesc si pastoral, pentru a cunoaste lumina sufletelor celor care veneau la el, Ii cereau sfatul si primeau de la el lumina harului Duhului Sfant.

Cuvintele sale duhovnicesti rostite In diverse Imprejurari: slujbe, Intalniri, conferinte, meditatii si interviuri au fost adunate In peste 30 de carti care ofera lumina sufletelor dornice de mantuire si viata vesnica.

Avand drept calauza Sfanta Scriptura si scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii, Parintele Teofil Paraian talcuia cu mult zel si bucurie dreapta credinta mantuitoare, adresandu-se atat oamenilor simpli, cat si intelectualilor, personalitatilor din viata publica, tinerilor si varstnicilor. A vorbit adesea la diferite posturi de Radio si Televiziune, cu precadere Radio si Televiziunea TRINITAS.

In luna august a acestui an 2009 am avut bucuria sa-l Intalnim din nou In vestita ctitorie a Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu, Impreuna cu ierarhi, profesori de teologie si preoti de parohie care l-au ascultat si i-au admirat Intelepciunea unita cu dragostea pentru Biserica si pentru popor.

Acum, cand parintele Arhimandrit Teofil se muta de la cele trecatoare la cele vesnice, Ii ,,multumim Celui care l-a Intarit, lui Hristos Iisus, Domnul nostru, care l-a socotit credincios si l-a pus sa-I slujeasca.” (I Timotei 1,12).

Predicator misionar si duhovnic Intelept, parintele Teofil a fost un monah cu zel de apostol, ,,facandu-se pilda credinciosilor cu vorbirea, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinta, cu viata curata”. (I Timotei 4,12).

Intrucat a fost In timpul vietii sale pe pamant un luminator de suflete, Parintele Teofil Paraian va fi si In ceruri o candela aprinsa, adica un rugator catre Dumnezeu.

Lumina faptelor sale, a vietii sale smerite si jertfelnice, a Invataturii sale duhovnicesti, roditoare de virtuti, constituie o icoana sau o calauza, mai ales In vremuri de tulburare sufleteasca.
In comuniune cu toti cei prezenti la prohodirea parintelui Teofil, ne rugam acum pentru odihna sufletului sau In lumina, pacea si iubirea Preasfintei Treimi.

Vesnica lui pomenire din neam In neam!

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe RomaneFormularul creat pentru a oferi membrilor, abonatilor si vizitatorilor Lacasuri Ortodoxe ocazia de a-si putea exprima gandurile, amintirile, mesajele, trairile legate de acest mare duhovnic si parinte al nostru: Pr. Arhimandrit Teofil Paraian – un parinte "raspanditor de bucurie"*, poate fi accesat dand click aici: .

Mesajele vor fi triate de administratia Lacasuri Ortodoxe, rezervand bineinteles si subintelegand drepturile de postare si publicare ulterioara.

* Intr-un interviu realizat cu ocazia unei lansari ce carte, nu cu mult timp inainte de a se muta la Domnul, parintele Teofil afirma: "As fi foarte bucuros daca as sti ca am reusit astfel, prin ce-am facut in viata mea, sa fiu si eu raspanditor de bucurie!"

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile