Presedintia Romaniei ofera Ordinul “Steaua Romaniei in grad de cavaler” IPS Justinian Chira – Arhiepiscopul ortodox al Maramuresului si Satmarului

In ziua de joi, 7 iulie 2011, intr-o atmosfera solemna, in Paraclisul Episcopal, dupa savarsirea slujbei de Te-Deum, i s-a conferit inaltpreasfintiei Sale Justinian Chira – Arhiepiscopul ortodox al Maramuresului si Satmarului – Ordinul “Steaua Romaniei in grad de cavaler”, de catre cea mai inalta institutie din Stat, Presedintia Romaniei, prin semnatura domnului presedinte Traian Basescu, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor date transmise de Episcopie.

La acest eveniment, petrecut dupa implinirea varstei patriarhale de 90 de ani, de catre inaltpreasfintia Sa, au participat reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, personalitati ale vietii academice si culturale din Maramures, preoti si credinciosi.

Distinctia i-a fost inmanata de catre Conf. univ. dr. Vasile Timis – Secretar de Stat in Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, cel care s-a ingrijit de toate demersurile pentru a putea fi conferita aceasta distinctie, care incununeaza viata si activitatea ierarhului.

Ordinul “Steaua Romaniei in grad de cavaler” a fost acordat Inaltpreasfintiei Sale Justinian Chira, “in semn de inalta apreciere pentru evlavia si harul de care a dat dovada in bogata si indelungata sa activitate misionar-pastorala, administrativ-gospodareasca, culturala si ctitoriceasca”, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Ordinul Steaua Romaniei oferit de Presedintele Romaniei IPS Justinian Chira


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.