Biserica Anti – Corneana Romana

" – Fara mine, Biserica Ortodoxa va fi pierduta. Daca nu actionez, va fi distrusa! Dumnezeu doarme!"

" – Noi vom salva Biserica si tot noi vom judeca pe IPS Corneanu. Vrem sa-l vedem In arena! Sinodul sa faca mai repede ceva, ca uita lumea, si nu se Intampla ce prevesteam noi! Nu se schimba Inca dogmele! Va parea apoi, ca au dreptate cei ce au tacut si s-au dus In continuare la slujbele Bisericii Ortodoxe ca si cand nu s-ar fi Intamplat nimic! Ne facem de ras!"

" – Ce Sfinti Epictet si Astion? Noua ne arde de asa ceva?"

"?ara arde, babele se piaptana! Salvati Ortodoxia! Iesiti toti din <Lacasuri Ortodoxe>, ca nu scriu nimic de IPS Corneanu! ?stia tin cu el, desi nu scriu nimic! Noi scriem zilnic! Avem si la sfintii zilei pasaje cu crima lui IPS Corneanu! Mai avem timp de Liturghii, cand de fapt, Biserica nu prea mai e ortodoxa? La conferinte!"

"Patriarhul? Hm… sa vedem ce-o face si acum, cum se mai ascunde, ca e clar ca vrea schimbarea dogmelor! Sa faca, numai, o greseala, ca-l luam la rand si pe el…"


Vazand acestea, desi ele par SF-uri, eu cer nume: "dar cine sunteti, de strigati?… asta doar ca sa va aratati In fata, sinceri, ca preoti, pe parohii, cu nume cu tot, si sa va ia In seama Sinodul!" Raspuns: "a, nu, noi suntem dupa Pr. Iustin sau dupa parintele… sau dupa Danion, noi nu suntem noi, ca nu vreau sa mi se afiseze numele, ca altfel Ii spuneam eu direct Patriarhului cand a venit la Sfintire si m-am aplecat In fata Sa, pana la pamant. Il vorbesc mai bine din spate… scrieti acolo, ca ma cheama Andreea, sau cumva… gasiti dvs."

"Da, stiu asta… am si frati si colegi si rude adormite (de fapt moarte de-a binelea, deci) care erau catolice si nu pot sa le zic In fata ca nu se mantuiesc… ca noi cu ale noatre, ei cu ale lor. Noi stim Insa clar, ca doar noi ne mantuim, fiindca luptam: si daca nu e cazul,.. si cu ce nu e cazul!

Mai, dar nimeni nu vrea sa puna un anunt despre Sfintii Epictet si Astion la el pe prima pagina, ca sunteti atatea site-uri si aveti si vizitatori, fata de mine? Uite, ia tu si pune! Am muncit si la un film, o gramada de timp… e chiar pacat sa nu Il vada oamenii. Raspuns: ha, pai crezi ca eu am loc de asta pe prima pagina? Atunci despre mesajul Sfintei Chinonite unde scriu? Am mai gasit si-un pasaj Intr-o revista… bai, cum sa-ti zic,… tare de tot, de-l face harcea-parcea… plus ca in ultimul timp, asa ma lumineaza Dumnezeu, de gasesc In pateric numai pasaje referitoare la IPS Corneanu,… deci nu-i loc."

Apelez atunci la Mirela ?ova (culmea, teolog) si zic:
"- Dna ?ova, va rog din suflet, sunt disperat, Inca nimeni nu a anuntat despre procesiune ceva si eu trebuie sa-l ajut pe parintele staret Iov (prieten cu pr. Calciu Dumitreasa, sa-l odihneasca Dumnezeu intre Sfintii Sai,… stiti, pr Calciu s-a ocupat si de instalatia de incalzire la Halmyris, toata), dar si mai tare, trebuie ajutati cei ce au nevoie de Sfinti acum, ca-s atatia bolnavi, saracii…! ?stia nu vor sa dea nimic la ei pe site-uri, iar daca dau pe crestinortodox la forum, vreun mesaj, chiar si sub alt nume, Il vor sterge imediat (cam 12 ore dureaza invariabil, fiindca ne vad linkul Lacasuri Ortodoxe).
– Cum sa nu, Doamne Sfinte, dar nu cred asta cu stersul!"

Am postat apoi, pe forumul unde, prin "contract", se precizeaza clar ca poti posta, daca ai cont si respecti profilul forumului. Exact asta am si facut, scriind: "Eveniment extrem de important, In acest week-end… etc".
D-na Mirela ?ova (repet, culmea, teolog care s-a si luat dupa mine(!), sa ajute), face la fel. Plecam, bineInteles, la Halmyris, unde nimeni din cei ce scriu sau tin conferinte avertizand continuu Sfantul Sinod, ca se duce Ortodoxia de rapa si ca ei o apara, nu au venit sa apere de furtuna din noapte, scena improvizata, ori sa apere Sfintii, de praful ce plutea In aer, cu trupurile lor atunci cand s-ar fi Inclinat sa le sarute Moastele Sfinte. Nu era nimeni. Culmea, nici preotii nu mai vin sa se Inchine? Trebuia sa nu avem loc de ei, ca mireni. Oare Sfintii nu mai sunt chiar Sfinti, sa merite cinstiti… sau a schimbat ceva IPS Corneanu? Poate ca, daca schimba ceva, ceilalti si-ar fi amintit de Sfinti. Dar nu. Se stie ca asta s-a Intamplat si la praznicul Sfantului Grigorie Dascalul… am si scris despre acest lucru. S-a schimbat singura lumea , vad eu…

Intorsi de la procesiune (mai multi, din grupul KSLCatalin – Lacasuri Ortodoxe – acum 2900 membri), deci fiind plecati un timp ce a depasit cele 12 ore de stergere(!), bineinteles ca nu mai gasim anunturile, asa cum "prevestisem".

"Crestinortodox"… dar sa nu pomenim de sfinti? Sa stergem tot ce scrie despre ei? Stupoare si pe fata teolog Mirela ?ova: "este un non-sens… dar erau anunturi despre sfinti, sa afle lumea, sa iasa bine si sa se foloseasca toti cei ce au nevoie de Ei!". ?i inca dadusem sub alte nume anunturile, dar trebuia sa punem link spre lucrarile postate pe Lacasuri Ortodoxe, referitoare la Sfinti… iar ei, asa ne-au recunoscut.
?tiam ca ne sterg, dar a meritat, am castigat 12 ore de afisaj pe crestinortodox, site cu 13.000 vizitatori zilnic. Cea mai cautata cheie a lor, pe Google, afisata pe trafic.ro unde sunt Inscrisi, este cuvantul "ghicitoare"(!). Mi-am dat seama, asta este deci, asta trebuie: sa ghicesc de ce imi sterg astia mereu anunturile, doar fiindca sunt semnate Lacasuri Ortodoxe, cand ale oricarui alt individ raman etern, chiar daca nu respecta termenii, sustinandu-i unii dintre ei si pe musulmani. (Scrieti un mesaj, dati link spre Lacasuri Ortodoxe si veti vedea cu ochii dvs… In 12 ore!)

Altii, cu site-uri "apreciate", au iesit si ei din grup, plictisiti de atatea postari cu vieti de sfinti… pe motiv ca nu prezint vieti de pacatosi, asa cum e considerat IPS Corneanu.
Deci, In curand, ca si concluzie, probabil ca va aparea un alt calendar, al Bisericii Anti-Corneane Romane, cu zile de rugaciune si post pentru demolarea episcopului si Inlocuirea vietilor sfintilor, de zi cu zi, cu… vietile pacatosilor de zi cu zi… asta, ca sa mai fie si ele citite.
Comunism prin impunerea propriilor idei si rautate. Influentarea Sinodului, prin intimidari, ca cele venite mai nou (la insistenta acestei "armate aparatoare a Ortodoxiei") chiar din Muntele Maicii Domnului.
Zilnic, mesaje instigatoare, rautate afisata la nivel de virtute, vulgaritate verbala si smerenie Inchipuita: "Eu, tata, sunt cel mai pacatos, ultimul om de pe aceasta lume!… a, pardon, penultimul, ca ultimul e IPS Corneanu!"

Amenintari pe mail: "nu stati deoparte!… nu va permiteti prea multe?… luati atitudine, sa-i influentam, sa trezim Sinodul! (etc)". Unii au facut excursii la Pr. Iustin, la Pr. Arsenie Papacioc, In Athos, sa instige, sa trezeasca. Excursiile sunt urmate apoi, de invariabila publicare a vorbelor calugarilor, acum, In sfarsit, treziti. S-a facut, de peste tot, de pe unde se putea, rost de "vorbele necesare", de adeziunile necesare, de semnaturi etc.

Mai nou, Sfanta Chinonita trimite o scrisoare PF Daniel, dar totusi recunoaste: "Pe langa aceasta, am luat cunostinta si de sminteala raspandita In poporul roman credincios si de protestul energic al cuviosilor monahi atat din Romania, cat si de la Sfantul Munte". Am luat cunostinta, de la cine? E clar si de la cine, fiindca eu nu am vazut niciun smintit, pana acum, care sa intre din greseala la catolici.

Verificati siteuri-le (cele mai cunoscute), sa vedeti cum se trateaza acest subiect – telenovela si comparati cat s-a vorbit despre Sfintii Epictet si Astion (eveniment unic, unde, culmea, au venit Episcopii, caci preotii… mai greu). Se vede ca Episcopii cei comentati de catre preotii de ultima generatie, de diaconi sau de ziaristii teologi(?)… ei Inca mai vin sa-si conduca Sfintii si sa sarute Moastele, sa se Inchine la ele (mai ales ca sunt din primele veacuri, asa Incat li se Inchina pana si arheologii americani, neconditionat).

Culmea, mirenii sunt smintiti, din ce am Intalnit personal, chiar de catre acesti agitatori cu energia consumata fara folos, cu insistente peste tot, asa Incat fac Biserica de ras, generalizand greseala unui Arhiereu si construind scenarii. ?i cata nevoie era, de energie, la Halmyris… (Ati auzit ca pica Biserica, domnul Catalin?… ati auzit ca ne vom Impartasi la catolici?… ati vazut ca PF ne tradeaza? De ce tace? Sa spalam rufele in public!… Etc. etc… ne vom schimba noi crezul, sau ei?… le am toate pe mail sau mp3, dar sunt multe publicate In ziare deja, care rad de Biserica acum, prin strainatate).

Pentru lamurire, fiindca multi nu vor sa Inteleaga(!) asa vor ei, am aceeasi parere: IPS Corneanu a comis o greseala destul de mare… dar s-a Impartasit pana la urma doar cu catolicii, ori cei ce au creat apoi telenovela, s-au Impartasit cu ateii (prin presa de scandal)… si chiar cu oricine, nici nu conteaza, numai spre a-l demola pe IPS Corneanu.
Sa judece Dumnezeu, caci eu nu am timp nici sa ma mai judec pe mine!

PS: pentru cei multi, care sustin ca nu-s informat si de aceea nu iau atitudine, voi publica din materialele primite (Inca Inaintea celorlalti, iar unele chiar inedite), despre acest subiect. Acum pot, fiindca e totuna, au reusit sa murdareasca, deja, imaginea Ortodoxiei, si sa Ii Indeparteze pe multi de Sfinti. Iar noi, pe Lacasuri Ortodoxe, vom continua cu stirile zilnice si cu materialele ortodoxe, cu vietile sfintilor si cu cinstirea lor… conform calendarului ortodox, pentru ca Biserica sa nu fie schimbata de cineva, care sustine exact reversul, In fata copiilor mei. Acestia trebuie sa ramana cu credinta in obisnuinta batranilor: " la Sfinti… pai nu se cade mama sa lipsesti asa… la praznuirea lor! Auzi, sa nu te duci cu flori si sa nu li te inchini?"

Na, ca acum a venit, pana sa inchei:
"Facem apel la toti credinciosii ortodocsi, sa ne unim in aceasta seara (7 iulie) intru rugaciune pentru sprijinirea Sfantului Sinod Ortodox Roman. Sa le lumineze Bunul Dumnezeu cugetul ca sa apere ORTODOXIA. Sa ne rugam Maicii Domnului sa apere cu Sfant Acoperamantul Ei, tarisoara noastra. Sa fie pedepsita erezia si sa-l salvam pe cel cazut. Doamne ajuta !" … de parca eu imi pot lua ore de post dupa capul meu sau al altora, fara duhovnic?… dar cred ca deja, e o alta biserica asta! (KSLCatalin)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.