Foto album: Izvorul Tamaduirii la Baile Olanesti – Valcea

Foto album: Izvorul Tamaduirii la Baile Olanesti – Valcea
In data de 09.04.2010, In ziua Praznicului Imparatesc Inchinat Maicii Domnului, „Izvorului Tamaduirii”, din Incredintarea Inaltpreasfintitului Pãrinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca la Biserica Parohiala „Izvorul Tamaduirii” din statiunea Baile Olanesti, judetul Valcea.


Dupa Sfanta Liturghie, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul Impreuna cu soborul de parinti a savarsit slujba de sfintire a Agheazmei Mici care s-a oficiat pe o scena special amenajata pe platoul din fata bisericii.

La sfarsitul slujbei, Preasfintitul Parinte Emilian, a rostit un cuvant de Invatatura, multumind tuturor credinciosilor prezenti, binecuvantandu-i si stropindu-i cu Agheazma, Indemnandu-i sa guste din aceasta si sa-si stropeasca locuintele si locurile de munca.

La aceeasta mare sarbatoare a crestinatatii ortodoxe praznuita In Biserica Parohiala „Izvorul Tamaduirii” din orasul Baile Olanesti au participat autoritati locale si numerosi credinciosi precum si turisti aflati In statiune pentru tratament.

BISERICA NOU? DIN B?ILE OL?NE?TI

Statiunea balneo-climaterica Baile Olanesti nu a avut un locas de cult pentru credinciosii veniti aici la tratament si odihna. Incercari de ridicare a unei biserici dateaza din sec. XIX-lea, fiind facute de Alexandru Rujinski, ginerele vechilor boieri Olanesti – decesul acestuia Impiedicand realizarea. A doua tentativa dateaza din anii ’40 ai secolului XX, cand locuitorii, Indemnati si de maresalul Ion Antonescu, au Inceput construirea unei biserici pe terenul din spatele fostei Vilei 21, ce urma sa aiba hramul “Biserica Neamului”. Lovitura de stat de la 23 august 1944 a Impiedicat si materializarea acestui proiect.

Noua biserica are hramurile “Izvorul Tamaduirii” si “Adormirea Maicii Domnului”. Constructia ei realizandu-se sub supravegherea preotului Grosenoiu Emilian, paroh al Parohiei Baile Olanesti, Biserica lui Horea si Biserica “Comanca” – a Inceput In 1993 si se termina In 2003. Pictori: Nichita Ion si Ipate Sorin. Iconar: Ghita Marin din Baile Olanesti.

Scrisoare transmisa de Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Un parteneriat: Lacasuri Ortodoxe Arhiepiscopia Ramnicului

©redactare Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 12/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.