Piatra de temelie pentru o noua biserica in Guadalajara, Spania

PS Timotei al Spaniei si Portugaliei

Duminica, 27 februarie 2011, parohia “Sfantul Cuvios Ioan Casian” din Guadalajara (Spania), Isi va sarbatori ocrotitorul spiritual. Desi ziua de praznuire a Sfantului Cuvios Ioan Casian este luni, 28 februarie, dupa cum se obisnuieste In diaspora, hramul parohiei se serbeaza In cea mai apropiata duminica, pentru ca toti credinciosii sa poata participa la bucuria sarbatorii.
Cu aceasta ocazie, va fi pusa piatra de temelie a noii biserici, de catre PS Timotei, Episcopul ortodox roman al Spaniei si Portugaliei.

©articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Plan Biserica Guadalajara

Terenul de 6000 mp pe care se va Inalta constructia a fost pus la dispozitie de Primaria orasului, la solicitarea PS Timotei si a parintelui Emilian Geabana, parohul acestei biserici si va deservi comunitatea romaneasca, In crestere In acest oras – In prezent, In actele Primariei fiind Inscrisi peste 4000 de romani.

Biserica va fi una din lemn, In stil maramuresan, de realizarea careia se ocupa deja o echipa de mesteri din Barsana – Maramures.

Proiectul este unul ambitios, planurile parohiei nelimitandu-se doar la lacasul ortodox, ci la un Intreg complex de care sa se ocupe Intreaga comunitate, cuprinzand scoala parohiala, sali pentru expozitii, conferinte etc.

Parohia Guadalajara este arondata protopopiatului Madrid si a fost Infiintata la 19 octombrie 2008, moment In care i s-a dat si hramul Sfatului Cuvios Ioan Casian si a fost hirotonit preot constanteanul Emilian Geabana.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.