Credincioșii din Belarus solicită Președintelui lor adoptarea unei legi care să interzică propaganda homosexuală

Credincioșii din Belarus solicită Președintelui lor adoptarea unei legi care să interzică promovarea și demonstrarea în public a homosexualității și a altor perversiuni sexuale înaintea minorilor.
O listă de semnături cu un apel către Președintele Alexander Lukashenko a fost inițiată de Fundația caritabilă “Inimi Deschise”, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe din Belarus și a Bisericii Catolice din țară. 52.600 de semnături au fost colectate începând din toamna trecută, acestea urmând să fie transmise în curând Administrației Prezidențiale, au declarat jurnaliștilor inițiatorii listei, luni, conform Interfax ( https://interfax.by/news/obshchestvo/society-different/1272620/ ).
Reprezentanții fundatiei au subliniat că nu caută doar măsuri prohibitive, ci și solicită crearea unui program național supra-departamental care să contribuie la păstrarea valorilor tradiționale, „ceea ce reprezintă o garanție pentru existența Belarusiei ca națiune unică și suverană“.
„Nu ne opunem nimănui. Ne protejăm copiii și trasăm granițe care nu pot fi traversate”, a explicat Vladislav Volokovici, șeful fundației, menționând că aceasta nu este o inițiativă de a scoate în afara legii homosexualitatea, ci doar de a-i proteja pe copii de cădere.
El a subliniat, de asemenea, că semnăturile au fost colectate în Bisericile Ortodoxă și Catolică, precum și de la cetățenii interesați de pe stradă.
“Prin colectarea semnăturilor, a devenit clar că majoritatea belarușilor împărtășesc această inițiativă”, a comentat liderul amintit.
Protopopul Andrei Lemeșonok, părintele duhovnicesc al Mânăstirii Sfânta Elisabeta din Minsk, a explicat că tendințele patologice nesănătoase au apărut la om ca urmare a căderii și că nu pot fi în niciun fel considerate normă. El a explicat, de asemenea, că a avut experiență cu persoane cu o orientare netradițională, care au reușit să revină la viața normală și să întemeieze familii normale.
„Sarcina Bisericii este să-i ajute pe oameni să nu se piardă și să nu ajungă într-un punct mort, unde nu există viitor”, a spus Pr. Andrei.
În 2013, Rusia a adoptat o modificare a Legii privind Protejarea Copilului de „propagarea relațiilor sexuale netradiționale la minori”.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.