De la bârfă, la cinstire?

Mitropolitul Antonie (Bloom) de Sourozh rezumă atitudinea pe care noi ar trebui să o avem față de un om care ni se pare a fi păcătos, în loc ca imediat ce-l vedem să-l bârfim:
„Fiecare dintre noi este alcătuit după Chipul lui Dumnezeu și fiecare dintre noi este ca o icoană deteriorată. Însă, dacă ni s-ar fi dăruit o icoană deteriorată de vreme – deteriorată prin anumite circumstanțe sau profanată de ura umană – am trata-o cu reverență – cu tandrețe – cu sfâșiere.
Nu am acorda atenție în primul rând faptului că este deteriorată, ci tragediei care a provocat deteriorarea ei. Ne-am concentra asupra a ceea ce a mai rămas din frumusețea sa și nicidecum asupra a ceea ce a încercat s-o facă să-și piardă din frumusețe.
Așa ar trebui să învățăm să privim și fiecare persoană – dar și – iar acest lucru nu este întotdeauna la fel de ușor – fiecare grup de persoane – fie că vine vorba despre o parohie, o denominațtiune sau o națiune”.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.