Dialog între Ortodoxie și Islam, cu ocazia Zilei Naționale a Iranului

Pe 11 februarie 2020, Pr. Dimitrie Safonov, secretar al Departamentului Relațiilor Ecleziastice Externe al Patriarhiei Moscovei, s-a întâlnit cu șeful adjunct al administrației Iranului, liderul suprem responsabil cu afacerile internaționale, Mohsen Koumi. S-a discutat despre cea de-a 25-a aniversare a Comisiei Mixte Ruso-Iraniene pentru dialogul dintre Ortodoxie și Islam. Întâlnirea a avut loc în cadrul unei recepții organizate la reședința Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Islamice Iran în Rusia, cu ocazia Zilei Naționale a Iranului. Comisia Mixtă a fost fondată în 1997. Conform unui raport al Bisericii Ortodoxe, membrii acesteia au examinat, în special, problema locului și a rolului religiei în lumea de azi, a dialogului între civilizații, intercultural și inter-religios, a drepturilor omului, globalizării, probleme precum terorismul și extremismul, criza spirituală și morală din societate; au fost ridicate diverse subiecte de teologie și antropologie creștină și musulmană, precum și problema relațiilor dintre religii și mediu și situația minorităților religioase din Orientul Mijlociu. Cea de-a 12-a ședință a Comisiei, va avea loc în Rusia, în acest an.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.