Sfințenia ni se pare ceva de neatins, dar se găsește în dragoste (1): Hristos ți-a dat puterea să fii ca El

Sfințenia ni se pare ceva de neatins, dar se găsește în dragoste… (1)
“Ne vor spune că sfințenia este un dar rar și că reprezintă doar o excepție de la ordinea generală a vieții creștine, și că vremurile noastre sunt în special lipsite de sfinți.
Și este adevărat. Dar nu pentru că așa ar trebui să fie – ci doar fiindcă, în ciuda darului, noi nu suntem ceea ce suntem chemați și intenționăm să fim…
Unindu-se spiritual prin credință și har cu Întâiul Om Sfânt – Hristos, creștinii primesc putere sfântă de la El, pentru a duce o viață sfântă.
Dumnezeu-Omul, Hristos, ți-a dat puterea să fii ca El, spune Sfântul Ioan Gură de Aur! Nu vă speriați când auziți acest lucru – înfricoșător ar fi fost să nu fie așa!
Traducere Lăcașuri Ortodoxe, ianuarie 2020, după un cuvânt rostit de Arhiepiscopul Alexei (Frolov) de Kostroma și Galich (Biserica Ortodoxă Rusă / pravoslavie.ru)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.