Recompensele preoției

“Recompensele preoției nu sunt materiale. Cu siguranță nu sunt nici financiare. Satisfacția cea mai mare este să știi că la un moment dat, în viața unei anumite persoane sau comunități, ai fost Hristos întrupat pentru ea. Tu ești iubirea lui Dumnezeu devenită vizibilă. Le-ai schimbat întunericul în lumină, prin harul lui Dumnezeu care lucrează în tine. Nu vor exista recompense mai mari decât aceasta, cel puțin nu în această lume.
Primește darul preoției și fii o icoană a lui Hristos pentru noi toți. Fii dragostea lui Dumnezeu, pe care oamenii doresc să o aibă în viața lor. Fii păstor și profet nu numai pentru comunitatea locală, ci pentru lume și pentru toți oamenii care încă mai doresc împlinirea, dreptatea și pacea…
Nu uita că autoritatea pe care o porți nu îți aparține, ci lui Hristos Însuși. Amintește-ți, nu ești Mântuitorul – ci îi conduci pe oameni la El. Nu face rău în numele Lui. Și mai presus de toate, să ai curaj: curaj să construiești, curaj să arunci mreaja în larg, curaj să te împotrivești propriilor frici, curaj să lași harul lui Dumnezeu să curgă liber în tine.
Rugăciunea mea este ca slujirea ta să te elibereze, pe tine și pe noi toți, și ca visele tale să te conducă întotdeauna în siguranță acasă, acolo, în prezența cerească a Mântuitorului nostru”.
Traducere Lăcașuri Ortodoxe, ianuarie 2020, a unui fragment dintr-un cuvânt adresat sâmbătă, 25 ianuarie 2020, la cinstirea Sfintei Mucenițe Tatiana, în Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” din Seminarul Sfânta Sofia (South Bound Brook, NJ, Biserica Ortodoxă Ucraineană din SUA), de către Arhiepiscopul Daniel, la hirotonirea diaconului Sviatoslav Hot întru preot
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.