Patriarhul Bartolomeu s-a întâlnit cu Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe în Uniunea Europeană (CROCEU)

În cadrul sărbătoririi Jubileului de Aur al Mitropoliei Belgiei și Exarhatului Olandei și Luxemburgului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a întâlnit cu Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe în Uniunea Europeană (CROCEU). La întâlnire a participat și Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și de Sud din Patriarhia Română și Pr. Dr. Sorin Selaru.

În cadrul întâlnirii, Patriarhul Bartolomeu și-a exprimat bucuria pentru faptul că membrii Comitetului cooperează armonios în problemele de interes comun pentru Ortodoxie, într-o Europă în continuă schimbare.

În mod special, Patriarhul Bartolomeu a subliniat importanța unui comitet care să reprezinte Biserica Ortodoxă cu o voce unificată în fața instituțiilor europene.

La rândul lor, membrii Comitetului i-au prezentat Patriarhului Ecumenic activitățile și lucrările Comitetului, din ultimii ani, precum și planurile lor pentru viitorul apropiat. În cele din urmă, Patriarhul Bartolomeu i-a invitat pe membrii Comitetului, la Constantinopol, pentru a ține o reuniune anuală, în 2020.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.