Peste 20.000 de persoane au participat la procesiunea Zilele Paștelui, în Ekaterinburg

Alaiul a fost condus de Mitropolitul Chiril de Ekaterinbourg și Verkhotoursky, Episcopul Metodie de Kamensk și Kamychlov și Episcopul Evghenie de Nijny Taguil și Nevyansk.

Procesiunea a început în Catedrala Sfintei Treimi și s-a încheiat la locul construirii viitoarei Catedrale Sfânta Ecaterina. Doi alți episcopi s-au alăturat procesiunii, pe traseu. În ciuda unei ninsori neașteptate, un mare număr de locuitori ai capitalei din Ural au participat la procesiune.

Pentru al treilea an consecutiv, procesiunea a fost condusă de credincioși palestinieni din Ierusalim. Moaștele Sfintei Ecaterina, Sfântului Alexandru din Neva, Sfântului Simeon din Verkhotoursky, Sfintei Matroana din Moscova și altele, alături de un fragment din Lemnul Sfintei Cruci a Mântuitorului Hristos și de Crucea Sfântului Altar din Biserica Sfinților Mucenici Imperiali au fost purtate în procesiune.

Cu aceeași ocazie a fost binecuvântată si ridicarea noii Catedrale Sfânta Ecaterina. Se intenționează ca aceasta să fie terminată în jurul anului 2023, cu ocazia celui de-al treilea centenar al orașului Ekaterinburg. Biserica Sfânta Ecaterina a fost construită pe acest loc chiar în anul înființării orașului, dar ea a fost distrusă de bolșevici în 1930.

Într-un material video publicat la (adresa) puteți vedea procesiunea. Cântecele care însoțesc imaginile video sunt Tropare ale Paștelui, cântate de corul Lavrei Sfintei Treimi-Sfântul Serghie, sub conducerea Arhimandritului Matei (Mormyl +2009). Un album foto cuprinzător poate fi văzut la (adresa).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.