INCENDIU devastator în Catedrala Notre Dame din Paris

Luni, 15 aprilie 2019, un jurnalist francez transmitea mai multe fotografii din interiorul Catedralei istorice Notre Dame din Paris [parte a Patrimoniului Mondial UNESCO], dezvăluind că cea mai mare parte a interiorului bisericii a fost distrusă, cu excepția altarului și a crucii sale. Se pare că focul a izbucnit accidental.

Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhidiocezei catolice a Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

Construcția a început în anul 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat Sfântului Diacon Ștefan, dar ea s-a finalizat în 1345. Catedrala Notre-Dame din Paris este vizitată de circa 13 milioane de persoane anual, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 30.000 de oameni

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.