Maestrul DAN PURIC, despre Jertfa Unirii: după Urziceni, la Bacău

După ce, în data de 9 noiembrie, la Sărbătoarea hramului, închinat Sfântului Nectarie, al Catedralei din Urziceni, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, i-a încântat pe toți cei prezenți cu mărturisirea sa pe marginea Jertfei Unirii, Maestrul Dan Puric s-a aflat duminică, 11 noiembrie 2018, la Bacău, unde a susținut un discurs pe aceeași temă, de această dată cu binecuvântare primită de la Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Discursul, început la ora 18:00, a fost ținut la Teatrul de Vară din acest municipiu nordic, evenimentul intitulat „Jertfa Unirii noastre” fiind organizat de către Parohia Ortodoxă Lazaret, în parteneriat cu Primăria Bacău și Protopopiatul Bacău.

Într-un raport recomandat de Protopopiatului Bacău – prin Preotul Ciprian Gunea – pe marginea serii amintite, Pr. Marius Iacobeanu precizează: “Ascultat cu mare atenţie de publicul care a ocupat toate locurile din sala Teatrului de Vară, cuvintele maestrului Dan Puric au părut rostite de către un adevărat apostol al credinței în ceea ce privește puterea de regenerare a Neamului Românesc”.

De altfel, ulterior, Maestrul Dan Puric avea să primească din mâinile Părintelui Protopop Constantin Busuioc o Diplomă de Excelență, semnată chiar de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, pentru toată dragostea și recunoștința față de efortul depus în acest An Centenar, “întru slujirea, apărarea și promovarea unității patriei și a Ortodoxiei strămoșești”.

Înregistrarea transmisiunii video în direct a evenimentului susținut de Maestrul Dan Puric în Catedrala din Urziceni, efectuată de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe, poate fi vizionată intrând pe adresa web: https://lacasuriortodoxe.ro/d/lonews/32xv/maestrul-dan-puric-in-direct-in-data-de-9-noiembrie-2018-incepand-cu-ora-18-00/ .

Lăcașuri Ortodoxe® 2018

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.