DIACON ortodox moldovean, AMENDAT că a stropit cu agheazmă o activistă LGBT

Conform Agenției de știri Interfax, Curtea orașului Anenii Noi, din Republica Moldova, l-a condamnat pe Diaconul ortodox Ghenadie Valuțe, pentru „incitare la discriminare bazată pe convingeri și orientare sexuală“, pentru stropirea cu apă sfințită a activistei LGBT Angela Frolov.

„Persecuția a început”, a declarat Părintele diacon Ghenadie, pentru portalul Izborsky Club”, citat de Interfax, precizând că există o filmare în care se vede că nu reușise practic să o stropească pe activista în cauză cu agehazmă. Acesta a precizat că hotărârea Curții a fost luată spre “deliciul liberalilor și creditorilor LGBT”.

“Asta se va întâmpla cu oricine nu va tolera păcatul. În curând vom primi și închisoare, dar nu vom renunța” a mai spus Părintele, pentru același portal, conform Interfax.

Litigiul dintre Diacon și activista LGBT a început în 2014, după ce, la televizor, în timpul unei discuții aprinse, femeia a fost stropită cu agheazmă de către Diacon, acesta spunând că va ajuta la alungarea duhurilor rele ale membrilor comunității LGBT.

Întrucât Frolova a declarat că nu eeste membru al Bisericii Ortodoxe, a considerat acțiunea Diaconului ca fiind un act de discriminare și a mers la tribunal. Părintele Ghenadie, la rândul său, a depus o cerere la instanța de judecată, afirmând că preoții nu pot fi trași la răspundere pentru discriminare.

Instanța s-a arătat de partea Frolovei și a decis să i se plătească 5 000 de lei pentru prejudiciul moral adus și alte 7 000 de lei contravaloare a costurilor juridice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.