La Palatul Mogoșoaia, în 2018, Sfinții Brâncoveni au fost sărbătoriți cu mare cinste [FOTO/VIDEO]

Sfântul Domnitor al românilor, Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei, alături de ginerele și Sfetnicul său Ianache au fost cinstiți în data de 16 august 2018, în întreaga Biserică Ortodoxă Română. Biserica Sfântul Gheorghe din incinta Palatului Brâncovenesc Mogoșoaia, care deține o părticică din Moaștele Sfântului Domnitor Constantin și-a serbat ctitorii și ocrotitorii, într-un sobor impresionant de preoți, alături de câteva zeci de credincioși, ce au luat parte la rugăciune.

Între preoții slujitori, cei prezenți au avut surpriza să îl întâlnească și pe Părintele Paroh al binecunoscutei biserici din București, închinată Sfântului Mare Mucenic Mina.

Imediat după Slujba Sfintei Liturghii, în timpul împărtășirii preoților, copiii din parohie au susținut un mic concert coral, dirijați chiar de către părintele Claudiu, coslujitor alături de părintele Ion, parohul ctitoriei brâncovenești din Mogoșoaia. Momentul artistic plin de patriotism și credință a fost urmat de pomenirea ctitorilor și o agapă frățească la care au fost invitați toți cei prezenți.

Vă prezentăm un album foto și câteva imagini video, pe care le puteți vedea în pagina Lăcașuri Ortodoxe, dedicată evenimentului, iar câteva momente transmise live pot fi accesate la adresele web: https://lacasuriortodoxe.ro/d/lonews/2ybs/transmisiune-live-sfintii-martiri-brancoveni-2018-slujba-sfintei-liturghii-palatul-mogosoaia/ și https://lacasuriortodoxe.ro/d/lonews/2ybw/transmisiune-live-sfintii-martiri-brancoveni-2018-slujba-sfintei-liturghii-palatul-mogosoaia/.

Foto și video reportaj: Lăcașuri Ortodoxe®

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.