Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Finlandei se află în America

Arhiepiscopul Leon de la Helsinki și întreaga Finlandă a ajuns în Statele Unite pe 22 iulie, la invitația Mitropolitului Tihon de Washington și întreaga Americă și Canadă (Biserica Ortodoxă din America, OCA). Acesta participă, în calitate de vorbitor, la reuniunea a XIX-a a Bisericii Ortodoxe din America.

Evenimentul este legat de cea de-a XIX-a adunare-clerico-laică a Bisericii Ortodoxe din America, în desfășurare în perioada 23-27 iulie 2018 în St Louis, Missouri. Tema adunării este: “Pentru viața lumii”. Primatul Finlandei se va adresa Adunării, pe 26 iulie.

La începutul anului 2016, Mitropolitul Tihon, cu o delegație a OCA, a vizitat Finlanda, la invitația Arhiepiscopului Leon. Ambii primați au co-slujit Sfânta Liturghie, pe 28 februarie, în Mânăstirea Noul Valaam, iar Mitropolitul Tihon a ținut un discurs în deschiderea conferinței anuale a clerului Bisericii din Finlanda, pe tema „Dezvoltarea vocației monahale“.

Cu acea ocazie, Mitropolitul Tihon a semnat, de asemenea, un acord cu Arhiepiscopul Leon, privind cooperarea reciprocă în cinci domenii-cheie ale vieții Bisericii: un program de schimb de seminariști, un dialog privind problemele de etică, îngrijire pastorală și lucrul cu popoarele indigene din nord, schimburile de tineri, de clerici și călugări.

Foto: Arhiepiscopul Leon al Finlandei / Wikipedia

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.