Cupa Shagya 2017 – Inspectia veterinara (vetgate), LIVE video

Cupa Shagya III, Buftea 2017 – Inspectia veterinara, LIVE video

VEZI pe aceasta pagina, astazi, 22 septembrie 2017, incepand cu ora 17:00, VIDEO transmisiunea in direct a inspectiei veterinare (vetgate), care decide cati cai raman in cursa pentru Cupa Shagya III, Buftea.

Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe este partener media oficial al Campionatului Balcanic, Cupa Shagya, de anduranta ecvestra, Buftea, 2017.

Înainte de cursa Cupa Shagya III, Buftea 2017 – Campionat Balcanic, asa cum se procedeaza inaintea oricarei curse de anduranta ecvestra, caii sunt inspectați de către un medic veterinar pentru a se asigura că sunt pregătiți să efectueze călătoria.

Riderilor li se poate oferi o hartă sau puncte de parcurs GPS pentru cursa, care sa le indice traseul, locurile pentru opriri obligatorii (“holds”) și obstacolele naturale (cum ar fi șanțurile, dealurile abrupte și traversările de ape). Traseele sunt frecvent marcate cu panglici colorate, la distante regulate, cu panglici suplimentare sau sageti mici marcatoare, pe traseu.

Shagya Cup 2017, Buftea, Balkan Endurance Championship

Cursa de anduranta ecvestra Cupa Shagya III, Buftea 2017 – Campionat Balcanic, este împărțită pe secțiuni, cu nume diferite (picioare, faze, bucle etc.). După fiecare secțiune, caii sunt opriți pentru o inspecție veterinară (denumită “vetgate” – poarta veterinara), unde este verificata starea de sănătate și deshidratarea, pulsul și respirația cailor.

Pentru a continua cursa Cupa Shagya III, Buftea 2017 – Campionat Balcanic, calul trebuie să treacă examenul, inclusiv să-și reducă ritmul cardiac sub cel specificat pentru eveniment, de obicei 64 bpm, deși terenul și vremea pot necesita ca medicii veterinari să stabilească o altă țintă maximă. Riderii continuă să alerge până când caii lor ating ținta limită, deci este important ca animalele să se recupereze cât mai rapid posibil. Orice cal considerat nepotrivit pentru a continua cursa de mententanta ecvestra (spre exemplu, din cauza oboselii excesive) este eliminat din competiție.

Alte amanunte despre Campionatul Balcanic Cupa Shagya de anduranta ecvestra, Buftea 2017

In general, la cursele de anduranta, după o inspecție veterinară, calul trebuie ținut pentru o perioadă suplimentară de așteptare (de obicei între 40 – 60 de minute), moment în care este hrănit și udat. Dacă inspecția veterinară se desfășoară mai degrabă pe teren, decât la grajdurile si locul de baza, gestionarea plimbarilor presupune, de obicei, si asigurarea locatiilor de inspecție cu echipamentul personal, alimente și apa.

Desi calaretii pot concura fără ajutor suplimentar, uneori, sub denumirea de cavalerie de echitatie, mulți rideri au un echipaj desemnat care sa-i asiste în timpul controalelor veterinare. În competițiile de nivel superior, sunt deosebit de importante pregătirea eficienta a calului pentru medicul veterinar, precum și îngrijirea calului și a călărețului în timpul perioadelor de așteptare obligatorii. Un echipaj bun îi conferă calaretului ocazia de a-si concentra toate energiile asupra strategiei și cerințelor traseului.

Campionat Balcanic “Cupa Shagya”, de anduranta ecvestra, Buftea 2017

Riderii sunt liberi să-și aleagă ritmul în timpul competiției, in functie de teren și starea lor. Prin urmare, calaretii trebuie să aiba o mare capacitate de cunoaștere a ritmului, să știe când să încetinească sau cand să accelereze în timpul călătoriei, precum și sa dea dovada de o cunoaștere excelentă a stării calului propriu și a semnelor de oboseală. Riderii pot alege, de asemenea, să călăreasca, ori sa descalece, să se plimbe sau să alerge cu calul, fără penalizare. Cu toate acestea, în cadrul FEI, conteaza când traversează liniile de plecare și de finish.

Calaretii care concurează trec des de la regimul de cursa la unul de plimbare. Obstacolele naturale (numite “pericole”) marcheaza si ele traseele. În unele locatii, zonele sălbatice sunt cam greu de găsit; în aceste locuri, insa, nu se depaseste limita de 10% din traseu pentru drumurile grele.

Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe este partener media oficial al Campionatului Balcanic, Cupa Shagya, de anduranta ecvestra, Buftea, 2017.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.