Rusia vrea sa limiteze shopping-ul in zilele de duminica

Consiliul Federației Ruse a luat inițiativa de restrângere a shopping-ului (cumpărăturilor) în zilele de duminică.

Șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion (Alfeyev), a declarat imediat dupa aceasta, în cadrul programului de televiziune “Biserica și lumea”, al canalului Rusia-24, că susține inițiativa.

Informatia a fost transmisa de Ria Novosti (https://ria.ru/religion/20170506/1493811474.html [https://ria.ru/religion/20170506/1493811474.html] ), amintind ca, anterior, Consiliul Federației – insemnand camera superioară a Parlamentului Rus – a finalizat deja pregătirile pentru un proiect de lege privind modificarea legislativa “On Trade” (Despre Comert).

Potrivit noii legi, supermarketurile nu ar mai fi deschise 24 de ore, in zilele saptamanii, ci se vor închide la ora 21:00, iar in zilele de sambata la ora 16:00 și nu ar mai funcționa absolut deloc duminica.

Potrivit Mitropolitului, shopping-ul le fura prea mult timp rușilor.

“Poate că unul dintre motivele pentru care atât de multe dintre familiile noastre se destramă, este acela că oamenii nu au suficient timp pentru a fi unul cu celalalt”, a spus el.

Mai mult, a menționat acesta, citat si de presa bisericeasca locala (https://www.pravoslavie.ru/english/103344.htm [https://www.pravoslavie.ru/english/103344.htm] ), angajații marilor magazine de vânzari cu amănuntul sunt privați de un week-end complet, inclusiv de timpul necesar pentru a merge la biserică.

“Problema care se pune aici are legatura cu acei oameni care lucrează în aceste organizații.Ei nu au șansa să meargă la biserică duminica și sunt lipsiți de șansa de a fi împreună cu familiile lor, duminica. Iar acest regim de lucru de toată săptămâna fără intrerupere, ii transformă pe oameni în roboți”, a spus Preasfințitul. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.