Donald Trump comparat cu Bunul Samaritean, de fostul lider anglican

Președintele american Donald Trump a fost comparat cu Bunul Samaritean, de catre fostul cleric lider al Bisericii Anglicane.

Lord Carey Clifton, care a condus Biserica Angliei din 1991 până în 2002, l-a comparat pe Trump cu Bunul Samaritean, o figură biblică care a ajutat victima unui jaf atunci când nimeni altcineva nu a facut-o.

„Mulți vor replica la adresa asemanarii lui Donald Trump cu Samariteanul, dar de ce nu, de ce nu?“, a spus Lord Carey, la Festivalul Literar Oxford.

„Nu este adevărat că am fost răniti și lăsati la marginea comunităților, uitati de elita care este prea distrasa și ocupata cu jurnalele proprii, prea ocupata ca să mai vada pe cineva aflat în primejdie?”

„Iar intervenția a venit dintr-o parte cu totul neașteptată, a samariteanului, membru al unei grupari disprețuite de Israel“.

Când a fost întrebat despre stilul de viață luxos al magnatului din New York si despre „indiferenta fata de liniile directoare sexuale conservatoare“ – Trump avand la activ trei căsătorii – fostul Arhiepiscop a răspuns, conform RT: „Atitudinile sale sunt lipsite de relevanță. Averea sa este dincolo de ceea ce ne imaginam noi cu totii ca ar fi”.

Lauda aparenta a Lordului Carey la adresa Președintelui american îl pune pe acesta in opozitie cu actualul Arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby, care a criticat încercările recente ale lui Trump de a impune o interdicție de călătorie pentru persoanele dintr-un număr de țări predominant musulmane (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

„Politicile care se bazeaza pe frica… vor duce la rezultate teribile“, a spus Welby la momentul respectiv. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.