Atentat terorist in Sankt Petersburg. Mesajul Patriarhului si reactia Bisericii Ortodoxe

Patriarhul Moscovei, Kirill, le-a transmis condoleanțe părinților și rudelor victimelor actelor teroriste care au avut loc în Sankt Petersburg.

Ieri, luni, 3 aprilie 2017, la ora 14:30, una sau două explozii, conform unor surse diferite, au avut loc la metroul din oraș.

Una a avut loc în stația „Senaya Plosciadi“, în centru. Potrivit informațiilor furnizate de Comitetul Național Anti-Terorist, atacul a provocat decese și răniri.

„Patriarhul transmite cele mai profunde condoleanțe rudelor și prietenilor victimelor, rugandu-se pentru odihna sufletelor acestora și pentru recuperarea celor care au fost răniți în explozie“, a declarat agenția RIA-Novosti, citandu-l pe secretarul de presă al Patriarhului, preotul Alexander Volkov.

După cum a indicat Serviciul de comunicare al Eparhiei mitropolitane de Sankt-Petersburg, Protopopul Nicolae Berdin, șef al Departamentului Serviciilor Sociale si de Caritate al Eparhiei de Sankt-Petersburg, a implicat serviciul pe care acesta il conduce, alaturi de echipele de gestionare a situațiilor excepționale din Sankt-Petersburg și regiunea Leningrad, precum și de Comitetul de Politici Sociale al orașului.

Odata cu primirea informațiilor legate de adresele spitalelor spre care au fost transportati răniții, preoții au fost trimisi la fiecare dintre ele, pentru sustinerea duhovniceasca a victimelor și rudelor acestora.

Cu binecuvântarea Mitropolitului Varsanufie de Sankt-Petersburg, este posibila acordarea unor ajutoare nu doar spirituale, ci si materiale, in caz de necesitate, adresate familiilor afectate de explozii.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.