Discutii intre Patriarhul Kirill si Ambasadorul SUA in Rusia

Ieri, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii s-a întâlnit cu John F. Tefft, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Rusia, la reședința patriarhală și sinodală din Mănăstirea Sfantul Daniel din Moscova.

Patriarhul Kirill a menționat intalnirea anterioara dintre cei doi, care a avut loc în noiembrie 2014.

“Acord o mare importanță posibilitatii de a va întâlni și de a face schimb de opinii. Cred că este deosebit de important ca noi să menținem contacte strânse, intr-un moment în care sunt generate dificultăți în relațiile dintre cele două țări. Este convingerea mea profundă că dificultățile și problemele vin si pleaca, dar cât de repede se duc ele depinde de oameni”, a spus el.

Sanctitatea Sa a amintit ca, in ciuda dificultăților existente astăzi, istoria relațiilor dintre Rusia și Statele Unite a fost marcată, in secole, de multe momente pozitive.

“Întâlnirea noastră are loc în ziua în care Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse și Secretarul de Stat al Statelor Unite și multe alte persoane de rang înalt din diferite țări se întâlnesc în Viena, pentru a discuta despre probleme legate de Orientul Mijlociu. Este, cu siguranță, o problemă importantă în relațiile internaționale”, a spus Tefft.

De asemenea, el l-a informat pe Patriarhul Kirill ca, de la întâlnirea lor anterioară, a vizitat o serie de manastiri si biserici din Rusia.

“Sunt foarte recunoscător pentru ospitalitatea pe care mi-au acordat-o reprezentanții clerului. Are, pentru mine, o importanță personală profundă”, a spus el.

În cursul reuniunii, patriarhul și ambasadorul au discutat despre procesele grave de criză, care au loc în lumea de astazi. O preocupare specială a fost exprimată vizavi de conflictul armat din Orientul Mijlociu și de situația creștinilor și a altor minorități religioase din regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.